Referenties

tekstueel

Referenties

foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Nieuws:

 

Recensies

Hieronder vind u een aantal recensies geschreven door onze opdrachtgevers:

 

Recensie – Opbouw

Deltaweg, Hoofddorp.

Al enige tijd zaten mijn man en ik te denken aan een opbouw, om net die extra ruimte te creëren. Alleen hadden wij geen idee hoe wij het vergunningtechnisch moesten aanpakken. Omdat vrienden van ons laatst een dakkapel hadden gebouwd, hebben wij aan hen gevraagd hoe zij dit met de vergunning aangepakt hadden. Zij hadden de vergunningaanvraag via EN Vastgoed advies laten verlopen en waren hier zeer over te spreken. Het enige wat zij gedaan hadden, was het contactformulier op de website ingevuld en daarna was alles vanuit EN Vastgoed advies verlopen. Wij hebben daarom ook het contactformulier ingevuld om te zien of dit ook onze oplossing zou zijn.

Binnen een dag werd er contact met ons opgenomen. Wij hebben toen veel vragen gesteld over hoe het zou verlopen, want wij hadden geen idee van alle regels en wetten en het proces daar omheen. Al snel werd ons duidelijk dat alles uit handen genomen zou worden. Wat erg fijn was, omdat man en ik beiden geen tijd hadden om ons er in te verdiepen. Binnen een dag volgde de offerte en na goedkeuring hiervan hebben wij dan ook het aanvragen van de vergunning uit handen gegeven.

Er werd ons een vragenlijst toegestuurd, zodat zij wisten hoe wij de opbouw wilden hebben. Daarnaast moesten wij de bouwtekeningen aanleveren zodat zij een bestaande situatie tekening konden maken. Ik wist eigenlijk niet meer of wij de bouwtekeningen nog hadden, maar anders konden ze de woning ook komen inmeten. Wij hadden de bouwtekeningen nog wel, dus het inmeten was niet nodig. Wat ik erg fijn vond, was dat wij de vragenlijst op ons gemak konden invullen en ook wanneer wij dat wilden.

De tekeningen van de bestaande situatie en de tekening met de opbouw werden vervolgens naar ons toegestuurd om in te zien. Wij hadden nu een vraag over de opbouw, omdat mijn man en ik niet echt thuis zijn in bouwtekeningen. Ons is toen heel duidelijk uitgelegd hoe de tekeningen in elkaar zaten. Verder hadden we geen opmerkingen, dus de tekeningen konden ingediend worden. Het goedkeuren van de tekeningen was eigenlijk het laatste wat wij hoefden te doen. Het invullen van de vergunningpapieren werd namelijk geheel voor ons gedaan. De correspondentie met de gemeente werd ons ook uit handen genomen. Dat vonden wij erg fijn, maar toch vraag je je dan wel af hoe het ermee staat. Gelukkig werd er elke keer, als er informatie was over de vergunning, contact met ons opgenomen. Zo voelden wij ons toch erg betrokken bij het gehele proces.  

Na de acht weken die de behandeltermijn telde, werd er contact met ons opgenomen, de vergunning was verleend! De gestempelde stukken en tekeningen werden vanuit de gemeente naar ons toegestuurd en dat was dat. Onze vergunning was binnen. Ik ben erg blij dat wij het op deze manier aangepakt hebben, vooral omdat wij geen kennis hebben van alle regels en wetten. Daarnaast hadden wij ook de tijd niet om ons daarin te verdiepen. Doordat wij gedurende het gehele proces op de hoogte gehouden werden voelden wij ons toch betrokken.

Nu waren we aangekomen bij de fase dat er daadwerkelijk begonnen kon worden met de opbouw. Mijn man wilde dit ook graag via EN Vastgoed advies laten lopen, omdat zij de bouwtekeningen van binnen naar buiten kenden. Wat ik fijn vond was dat zij offertes voor ons gingen vergelijken bij drie verschillende aannemers. Zelf had ik er namelijk even vluchtig naar gekeken en zag door de bomen het bos niet meer. Daarnaast is de ene wel veel goedkoper, maar gebruikt dan ook weer hele andere kwaliteit materialen. Door het via EN Vastgoed te laten verlopen wisten we zeker dat de aannemers vergelijkbaar waren. Het gaf ook een goed gevoel dat EN Vastgoed bekend was met de aannemers en dus zeker wist dat ze goede kwaliteit leverden.

Nadat wij de offerte hadden uitgekozen waarin wij ons het beste konden vinden, werd het proces ons weer uit handen genomen. De communicatie en planning met de aannemer zou namelijk gewoon via EN Vastgoed lopen. Wij hebben EN Vastgoed nog enkele keren gezien, toen ze polshoogte kwamen nemen. Dit was voor ons meteen weer een mooi contact moment. Daarnaast werden we via de mail op de hoogte gehouden van nieuwe dingen. Wat wij erg belangrijk vonden om te weten, was of alles binnen het budget bleef. Hier werd dan ook heel duidelijk over gecommuniceerd. Zo wilden wij nog iets veranderen tijdens het bouwen, hierdoor ontstond er meerwerk. Hier werd echter goed over onderhandeld, waardoor dit ons is meegevallen.

Nu zijn we aan het einde van dit hele proces en kan ik zeggen dat wij de trotse eigenaren zijn van een mooie opbouw. Het is ons allemaal erg meegevallen, juist omdat al het werk ons uit handen is genomen. Voor ons is het de juiste keuze geweest om alles via EN Vastgoed advies te laten verlopen.  

 

Recensie – Restauratie Monumentaal pand.

Eerste Tuindwarsstraat – Amsterdam

Al jaren wonen mijn vrouw en ik in een prachtig monumentaal pand. Het pand heeft ongelooflijk veel karakter en de gevel is echt het pronkstuk van onze bijzondere woning. De gevel was echter niet meer wat het geweest was en daarom wilden wij deze dan ook graag renoveren. Omdat het een monumentaal pand betrof hebben wij besloten een specialist in de arm te nemen. De renovatie van een monumentaal pand is namelijk erg ingrijpend, daar er veel extra regelgeving bij komt kijken. Een grote beweegreden om het via een specialist te laten verlopen.

Wij hebben de bewuste keuze gemaakt voor EN Vastgoed advies. Zij konden ons namelijk niet alleen de vergunningaanvraag uit handen nemen maar ook bijstaan bij de daadwerkelijke renovatie, door de bouwbegeleiding voor hun rekening te nemen. Mijn vrouw en ik vonden dit zeer prettig, daar wij nu één partij hadden die er van begin tot eind bij betrokken zou zijn.

Ze moesten de bouwtekeningen van de bestaande en de nieuwe situatie maken. Door het invullen van hun vragenlijst was EN Vastgoed op de hoogte van onze gegevens. Samen met de bouwtekeningen van de bestaande situatie vertaalden zij dit naar de tekeningen van de nieuwe situatie. Wij waren zeer tevreden met de aangeleverde tekeningen en gaven dan ook akkoord voor het indienen bij de gemeente. Nadat de stukken ingediend waren, werden wij gebeld door EN Vastgoed. De gemeente wilde dat er nog meer details op de tekeningen aangegeven werden, dit omdat ons pand monumentaal is. Wat ik erg prettig vond was dat wij continu op de hoogte gehouden werden van deze en andere ontwikkelingen. De tekeningen werden opnieuw ingediend, nu met akkoord van de gemeente. Nu duurt alles rondom een monumentaal pand langer, zo ook het aanvragen van vergunningen. Echter, binnen de daarvoor gestelde tijd werd de vergunning verleend.

Via EN Vastgoed kregen wij vervolgens twee offertevoorstellen van aannemers. Wij hadden zelf ook nog twee aannemers op het oog. EN Vastgoed heeft toen alle offertes voor ons opgevraagd, waarna wij zelf de keuze hebben gemaakt. Er kwam veel kijken bij het renoveren van ons pand en daarom vonden wij het erg belangrijk om te weten dat alles in goede banen zou verlopen. Meestal duurt het renoveren van een monumentaal pand ook langer, dus dan is het goed te weten dat je met vakmensen in zee gaat. Na akkoord gegeven te hebben op een van de offertes kon er daadwerkelijk begonnen worden met de renovatie, voor ons een zeer spannend moment.

EN Vastgoed is meerdere malen komen kijken, om te kijken of alles daadwerkelijk volgens plan verliep. Gedurende het gehele proces waren zij erg betrokken. Via hen werden wij op de hoogte gehouden van alles wat er gaande was. Het was een vrij ingrijpende renovatie en mijn vrouw en ik vonden het dan ook heel belangrijk dat het budget goed in de gaten gehouden werd. Elke keer dat wij contact hadden met EN Vastgoed, werd ook hier over gecommuniceerd. Zo zijn wij achteraf niet voor verrassingen komen te staan.

Onze gevel ziet er nu weer prachtig uit en wij zijn ook erg tevreden met de nieuwe kozijnen. Het restaureren of renoveren van een monumentaal pand heeft behoorlijk wat voeten in de aarde, maar alles is prima verlopen onder begeleiding van EN Vastgoed advies.

 

Recensie – Splitsingsvergunning

De Kempenaerstraat – Amsterdam

Wij wonen al jaren in een mooi grachtenpand in Amsterdam. Nu wij wat ouder worden, wordt het gehele grachtenpand te groot voor ons. Wij wonen hier echter nog heerlijk en daarom hebben we besloten om het pand te laten splitsen.

Na ons verdiept te hebben in de splitsing hebben wij besloten om het door een professionele partij te laten doen. Wij vonden het erg lastig, omdat wij totaal geen weet hebben van alle regelgeving of van bouwkundig tekenwerk. Via via hadden wij gehoord dat een ander pand samengevoegd was en dat de bewoners daarbij geholpen waren met hun samenvoegingsvergunning door EN Vastgoed advies. Wij zijn toen gaan kijken of zij ook splitsingsvergunningen deden, wat het geval bleek te zijn.

Pas nadat wij met EN Vastgoed rond de tafel te zijn gaan zitten kwamen we erachter wat voor een complex proces een splitsing eigenlijk is. Er werd begonnen met het aanvragen van de omgevingsvergunning. Wij dachten aanvankelijk dat dit nog steeds een bouwvergunning heette. Wij hoefden hier alleen onze gegevens voor aan te leveren en EN Vastgoed deed de rest. Hetzelfde eigenlijk met de splitsingsvergunning die daarna aangevraagd moest worden. Onderdeel hiervan waren ook de splitsingstekeningen. Die allen door EN Vastgoed zelf gemaakt werden. Deze werden ingediend bij de gemeente en wij kregen bericht toen deze doorgestuurd waren naar het kadaster. Ons volgende contactmoment was toen de splitsingsvergunning verleend was.

Eigenlijk zijn we hierna direct begonnen met de daadwerkelijke splitsing. De bouwbegeleiding hebben wij ook via EN Vastgoed advies laten verlopen. Wij hadden een positieve ervaring bij de vergunningaanvraag en vonden het eigenlijk wel prettig om het door dezelfde partij te laten doen als die de splitsingstekeningen hadden gemaakt. Via hen zijn we bij een aannemer gekomen, die de daadwerkelijk splitsing voor zijn rekening nam. Hoewel de aannemer degene was die de splitsing uitvoerde, was EN Vastgoed nog steeds ons contactpunt. Van hen hoorde we telkens hoe het ervoor stond en ook kwamen zij langs om te kijken of alles volgens plan verliep.

Wij wonen nu nog steeds heerlijk in ons oude thuis, wat nu alleen wat meer ons formaat is. Van het aanvragen van de eerste vergunning tot het laatste wat er voor de daadwerkelijke splitsing gedaan moest worden, het is goed verlopen. Het was een behoorlijk proces omdat er veel bij kwam kijken, maar dat is ons gelukkig heel goed en professioneel uit handen genomen.

                                 info@envastgoedadvies.nl        l        tel: 075 888 0383        l       Bordwalserstraat 6, 1531 RK Wormer

                                                                       EN Vastgoed advies, copyright © 2011          

 Recensies